UE//Programul de instruire pentru societatea civilă și APL-uri privind atragerea investițiilor și scrierea proiectelor locale, regionale și europene continuă

În sala de ședințe a Consiliului raional Fălești, s-a desfășurat cel de-al doilea seminar, din cele trei preconizate în cadrul proiectului „Cetățeni implicați- comunități dezvoltate- servicii de calitate”. Evenimentul, la care au participat peste douăzeci de persoane din or. Fălești și din mai multe localități rurale, a fost organizat de AO „CUTEZĂTORUL” în cooperare cu Centrul pentru Cooperare Transfrontalieră, Integrare Europeană și Atragere a Investițiilor.

De data aceasta, experții proiectului Constantin Bandiu si Victor Cimpoieș, au instruit beneficiarii instruirii cum să formuleze scopul și obiectivele, activitățile și rezultatele unui proiect, cum să elaboreze cadrul logic și cum să evite riscurile și pericolele, ce ar putea influența implementarea cu succes a proiectului. În acest scop, au fost desfășurate  exercitii practice în grupuri, unde participanții au formulat scopul, obiectivele și activitățile ideilor de proiect identificate în cadrul temei pentru acasa, primite la primul seminar.

AO ”CUTEZĂTORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetăţeni implicaţi – comunităţi dezvoltate – servicii de calitate” în raionul Fălești.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.