Biden a desemnat candidați pentru blocul de mediu al administrației sale

Președintele ales al SUA, Joseph Biden, a numit un candidat la funcția de șef al Agenției pentru Protecția Mediului și viitorii săi consilieri. Acest lucru este afirmat într-o declarație publicată joi pe site-ul echipei de tranziție a democratului.

Postul de șef al Agenției pentru Protecția Mediului a revenit lui Michael Reagan, care în present gestionează Direcția Calității Mediului din Carolina de Nord. După cum subliniază echipa de tranziție a lui Biden, Reagan dispune de o experiență solidă, activând anterior pentru agenție în administrațiile președinților democrați și republicani.

Brenda Mallory, absolventă a Facultății de Drept a Universității Columbia, a fost numită în funcția de președinte al Consiliului pentru Calitatea Mediului. Fostul șef al Agenției pentru Protecția Mediului în perioada administrației democratice Barack Obama, Regina McCarthy, și adjunctul vice- guvernatorului statului New York pentru energie și mediu, Ali Zeidi, au devenit consilieri și adjuncții prezidențiali.

Deborah Holland, membră a Camerei Reprezentanților SUA din New Mexico, a fost numită ministru de interne. În Statele Unite, Departamentul de Interne nu este o agenție de aplicare a legii, deoarece se ocupă în principal de utilizarea terenurilor federale și extracția resurselor naturale și, de asemenea, supraveghează diferite programe legate de indienii americani, indigenii din Alaska și Hawaii. Holland îl va înlocui pe republicanul David Bernhardt, care a preluat departamentul în aprilie 2019.

Biden pledează pentru o tranziție treptată a sectorului energetic al țării către surse regenerabile. Actualul lider american, Donald Trump, a declarat că implementarea programului electoral al democratului în domeniul ecologiei, poate duce la transformarea Statelor Unite într-o țară din lumea a treia.

Colegiul electoral din 14 decembrie a aprobat rezultatele votului pentru alegerile prezidențiale din SUA, potrivit cărora Biden va deveni noul șef de stat. În sprijinul democratului, au votat 306 de alegători, iar în favoarea președintelui actual, al republicanului Donald Trump – 232. Pentru a deveni președintele Statelor Unite, un candidat trebuie să obțină 270 de voturi. Trump, care nu recunoștea înfrângerea în alegeri, a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că va părăsi Casa Albă dacă colegiul electoral votează pentru Biden.