Emiratele Arabe Unite donează 1,5 milioane de dolari pentru cercetarea ploii

O nouă rundă a programului național de cercetare a precipitațiilor a început în Emiratele Arabe Unite. Scopul principal al programului, care a fost implementat din 2015, este de a atrage oameni de știință și cercetători internaționali care pot ajuta la combaterea secetei.

Centrul Național de Meteorologie și Seismologie din Emiratele Arabe Unite a alocat anul acesta 5,5 milioane de dirhami (1,5 milioane de dolari) pentru cercetare. Grantul va fi distribuit pe trei ani cu un buget anual de cel mult 2,2 milioane AED.

Potrivit directorului centrului, Abdullah Al Mandus, noua inițiativă va fi un pas în încurajarea cercetării precipitațiilor. În noua rundă, se va acorda atenție stimulării precipitațiilor. În anii anteriori, atenția autorităților din Emiratele Arabe Unite s-a concentrat asupra însămânțării norilor, proces ce a dus la formarea precipitațiilor. De exemplu, în 2019, au fost înregistrate în total 38 de zile ploioase în Emiratele Arabe Unite, relatează russianemirates.com.

Din 16 octombrie, în Emiratele Arabe Unite a început sezonul rece „Al Wasm”. Va dura până pe 6 decembrie, după care va veni iarna. În mod tradițional, octombrie în Arabia este o lună de anotimpuri în schimbare: aduce vânturi, condiții meteorologice instabile și temperaturi reci ale aerului în țările din Golful Persic.