Microsoft a lansat o platformă destinată protecției mediului

Microsoft a lansat platforma computerizată planetară pe bază de inteligență artificială, care va ajuta la urmărirea schimbărilor în ecosistemele Pământului, scrie compania pe  blogul său.

„Computer Planetary” este o platformă AI bazată pe  Cloud  Microsoft Azure, utilizează învățarea automată pentru a analiza o cantitate uriașă de date din diverse surse. Folosind platforma, va fi posibil de monitorizat schimbările din ecosistem și ajută la luarea deciziilor mai raționale cu privire la utilizarea resurselor naturale. De exemplu, pentru a monitoriza schimbările din zona forestieră, pentru a evalua riscurile inundațiilor și multe altele ”, afirmă Brad Smith, președintele companiei.

Esri, companie specializată în sisteme de informații geografice, a devenit partenerul Microsoft în crearea Computer Planetary. Orice persoană de pe Pământ va putea vizualiza, actualiza sau suplimenta informațiile conținute în Computerul Planetar.

Conform Microsoft, analiza datelor va ajuta la o mai bună înțelegere a unei anumite probleme de mediu pentru a găsi soluția potrivită. Pentru a face acest lucru, Microsoft acumulează date de mediu din întreaga lume și le analizează folosind puterea de calcul și învățarea automată în cadrul „Computerul Planetary”. De asemenea, Microsoft va folosi Computerul Planetar pentru a crea și implementa tehnologii care vor ajuta partenerii și clienții să ia decizii de afaceri, ținând cont de modul în care acțiunile lor pot afecta mediul. Crearea unei astfel de platforme a fost o continuare a inițiativei globale de mediu a Microsoft, în cadrul căreia compania a anunțat anterior că va renunța complet la emisiile de carbon până în anul 2030 și va investi 1 miliard de dolari în dezvoltarea inovațiilor climatice.