În capitala Argentinei, pe fondul carantinei, poluarea aerului a scăzut cu 50%

Nivelul de poluare a aerului din capitala Argentinei în prima săptămână de carantină, introdusă la 20 martie din cauza răspândirii coronavirusului, a scăzut cu 50%. Acest lucru a fost raportat  de serviciul de presă al administrației orașului.

Sursa foto: https://www.irishtimes.com/

Agenția pentru Protecția Mediului a colectat date despre prezența poluanților  în atmosferă în perioada 20-25 martie și a comparat informațiile primite cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatele au stabilit că concentrația de monoxid de carbon, oxid nitric și particule în suspensie a fost mai redusă cu 50%.

Potrivit administrației capitalei, aerul a devenit mai curat, în principal din cauza scăderii semnificative a traficului auto. Conform decretului privind introducerea unui regim de excludere socială preventivă obligatoriu în țară, numai cetățenii care pot dovedi că trebuie să își părăsească locuințele și să ajungă într-un alt loc pot utiliza transportul privat.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, cu câteva ore înainte ca președintele țării, Alberto Fernandez, să anunțe introducerea unei carantine generale, nivelul poluării aerului în Buenos Aires a crescut semnificativ. Potrivit experților, creșterea se datorează faptului că mulți cetățeni au mers la magazine pentru a se pregăti pentru regimul de izolare. Fernandez a anunțat introducerea carantinei pe 19 martie. Conform decretului semnat de acesta, rezidenții țării își pot părăsi locuințele numai pentru a merge la farmacie sau supermarket, la un medic cu o problemă urgentă sau în ajutorul rudelor mai  în vârstă. În plus, o serie de profesii necesare pentru a răspunde nevoilor de bază ale societății au făcut obiectul excepției.