Mașinile diesel și pe benzină vor fi complet interzise în Bruxelles până în perioada 2030 – 2035

Autoritățile capitalei Belgiei vor interzice complet exploatarea autovehiculelor pe motorină și benzină în oraș, până în 2030- 2035, afirmă canalul de televiziune local VRT cu referire la reprezentanții administrației metropolitane.
„Regiunea metropolitană de la Bruxelles a anunțat o decizie de a interzice mașinile cu motoare diesel din 2030 și pe benzină din 2035. Această decizie a fost luată ca parte a eforturilor orașului de a purifica aerul. Beneficiul pentru mediu va constitui o reducere cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon în oraș către anul 2030 „, a explicat administrația.

Sursa foto:www.veriu.info

Această știre, potrivit VRT, a fost salutată de Greenpeace, organizația internațională de mediu care a cerut anterior autorităților belgiene să interzică complet folosirea mașinilor diesel în toată țara până în anul 2025. În capitala belgiană, precum și în al doilea oraș ca mărime din țară Antwerpen , din octombrie 2018 este interzisă conducerea mașinilor vechi cu motoare diesel.

Autoritățile de la Bruxelles încearcă de mult timp să facă față nivelurilor ridicate de emisii nocive. Comisia Europeană a criticat în mod repetat administrația orașului pentru inacțiunea de soluționare a acestei probleme. Vara trecută, la Bruxelles a fost interzisă circulația automobilelor în centrul orașului, drept rezultat a apărut una dintre cele mai mari zone pietonale din Europa. În plus, traficul de-a lungul multor străzi centrale, care nu s-au transformat într-o zonă pietonală, a devenit unidirecțional.

În general, „problema automobilelor” este una dintre problemele prioritare ale Belgiei. Conform ratingului, care este realizat anual de serviciul american de control al traficului Inrix pe baza datelor primite de la sistemele GPS din automobile, Belgia se află pe primul loc între țările Uniunii Europene și America de Nord referitor la încărcarea traficului. Cele două mari orașe – Bruxelles și Antwerpen – sunt numite cele mai supraîncărcate din UE și America de Nord. În medie, automobilistii din capitala regatului petrec 83 de ore pe an în blocaje de circulație.