Universitatea Agrară de Stat din Moldova continuă discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri în vederea racordării optime a ofertei educaționale la cerințele pieței muncii.
Vineri 1 aprilie, administrația UASM, a întrunit manageri și specialiști ai întreprinderilor din sectorul zootehnic, șefi ai unor direcții raionale, cadre didactice și științifico-didactice antrenate în derularea programelor aferente de învățământ profesional-tehnic și superior.
La întervedere au fost prezenți: Iurie Scripnic, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare(MAIA) și Vladimir Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară.
În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte de importanță majoră a domeniului, printre care: identificarea problemelor sectorului zootehnic, stabilirea direcțiilor de cooperare a Universității Agrare de Stat din Moldova cu întreprinderile performante din domeniu, identificarea unor sugestii de îmbunătățire a programelor de studii din domeniul zootehnic, politicile de revitalizare al domeniului dat orientate spre eficientizarea producției animaliere.
Rectorul interimar al UASM, Veronica Prisăcaru, a declarat pentru ECO FM, că asemenea întruniri sunt binevenite atât pentru reprezentanții sectorului real dar și celui academic:
Potrivit rectorului UASM, în scopul atingerii mai multor obiective, întrunirea a fost una tri-dimensională, unde pe lâgă reprezentanții bussines-ului și din domeniul universitar, au participat și exponenții factorilor de decizie. În cadul întrevederii, Secretarul de Stat al MAIA, Iurie Scripnic și deputatul Vladimir Bolea, au expus unele prevederi ale politicilor sectoriale aflate în curs de implementare, care au încurajat și mai mult producătorii prezenți la eveniment.
Reprezentanții UASM a creat deja o agendă a evenimentelor de acest fel, unde la discuții vor fi invitați repreprezentanții tuturor sectoarelor care sunt asigurate cu specialiști calificați de către universitate. Următoarele reuniuni vor viza reprezentanții ANSA, reprezentanții din domeniul producției vegetale, sectorului turistic etc.
Administația Universității Agrare de Stat din Moldova este sigură, că eforturile depuse în scopul sporirii calității programelor de studii prin cooptarea forțelor instituțiilor de învățământ, producătorilor și factorilor de decizie, se vor regăsi în performanțele sporite ale sectorului zootehnic și vor contribui la consolidarea capacității instituțiilor de învățământ profesional de a furniza forță de muncă de o calificare corespunzătoare provocărilor timpului.