Din luna iulie până în septembrie, sursele regenerabile de energie din Marea Britanie au produs 29,5 terawatt ore (TWh) de energie electrică, în timp ce combustibilii fosili au generat doar 29,1 TWh.
Potrivit unui raport publicat în «Carbon Brief», acest lucru a devenit posibil datorită creșterii capacității de energie din surse regenerabile și reducerii costurilor, 20% din energie au fost livrate de parcurile eoliene, 12% au fost obținute din arderea biomasei (biomateriale organice regenerabile care includ deșeuri municipale și industriale, precum și lemn), iar 6% au revenit energiei solare. Centralele nucleare produc 19% din energia electrică a țării.
Deși diferența de 0,4 TWh poate să nu pară atât de impresionantă, ea reflectă nevoile de electricitate ale sutelor de mii de consumatori. Iar dacă comparăm acest lucru cu situația domeniului energetic britanic de acum 10 ani, datele par a fi și mai surprinzătoare. Combustibilii fosili au reprezentat 60,4 TWh în al treilea trimestru al anului 2009 și doar 5,7 TWh reveneau surselor de energie regenerabilă.
Conform «Carbon Brief», Marea Britanie este responsabilă pentru mai mult de un procent din emisiile totale de carbon din lume.