La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală s-a desfășurat Atelierul „Introducere în practicile alimentare ca patrimoniu viu și Proiectul Atlasul Hranei”

Evenimentul a fost organizat sub auspiciile Biroului UNESCO din Veneția, cu suportul Ministerului Culturii al Arabiei Saudite, și a reunit specialiști din domeniul patrimoniului cultural, etnologiei și gastronomiei.

Participanții au discutat despre modurile de protejare și valorificare a gastronomiei tradiționale, prin exemple din mai multe state ale Uniunii Europene, dar și despre patrimoniul alimentar al Republicii Moldova și bunele practici de salvgardare a acestuia.

Pe lângă personalități cu renume, savanți, specialiști și cercetători, la eveniment au participat un grup de UTM-iști de la specialitatea: „Servicii Hoteliere, Turism și Agrement” care și-au exprimat curiozitatea la subiectul: Potențialul gastronomic al Republicii Moldova, promovarea și locul său pe piața europeană.

Unul dintre obiectivele atelierului este pregătirea nominalizărilor Moldovei pentru Atlasul Internațional al Hranei (International Food Atlas) – o platformă online în curs de dezvoltare sub egida UNESCO, dedicată patrimoniului culinar al lumii.