Competiția din acest an se concentrează pe sectorul public, având drept scop identificarea și recunoașterea proiectelor care aduc un impact pozitiv în comunități și contribuie la un consum responsabil al resurselor. Proiectele eligibile sunt cele implementate în perioada 1 ianuarie 2022 – 01 octombrie 2024 și care nu au participat la edițiile anterioare ale competiției.
Participanții pot înscrie proiectele la una dintre următoarele categorii:
– Cel mai bun proiect de eficiență energetică în clădiri publice (izolarea termică, schimbarea geamurilor etc.).
– Cel mai bun proiect de producere a energiei electrice regenerabile (instalații fotovoltaice, turbine eoliene etc.).
– Cel mai bun proiect de producere a energiei termice regenerabile (colectoare solare, pompe de căldură, centrale pe biomasă).
– Cel mai bun proiect de eficiență energetică în iluminatul stradal (inclusiv soluții integrate cu surse regenerabile).
– Cel mai bun proiect de eficiență energetică și/sau energie regenerabilă implementat de o femeie.
Doritorii de a se înscrie la competiție, trebuie să completeze formularul de înscriere și să-l transmită semnat electronic la adresa de e-mail [email protected]. Fiecare aplicant poate depune unul sau mai multe proiecte, dar același proiect nu poate fi înscris la mai multe categorii simultan.
Prin trimiterea formularului, aplicanții acceptă regulamentul competiției, inclusiv posibile verificări pe teren efectuate de membrii comisiilor de evaluare. De asemenea, aplicanții își exprimă acordul pentru publicarea informațiilor relevante despre proiectele lor.
Regulamentul competiției poate fi consultat integral aici:
Formularul de participare poate fi descărcat aici:
Perioada de depunere a dosarelor: 23 octombrie – 17 noiembrie 2024.
Câștigătorii competiției vor fi anunțați în cadrul Galei Moldova Eco Energetică, eveniment care va avea loc pe 6 decembrie 2024. Gala reprezintă o oportunitate unică de a recunoaște și celebra inițiativele care aduc un impact pozitiv și durabil în comunitățile locale.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați: [email protected] sau +373 (22) 499 444, ext. 8.
CNED încurajează instituțiile publice să participe la această competiție, contribuind astfel la promovarea eficienței energetice și valorificarea energiei regenerabile pentru un viitor sustenabil și prosper.
Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) este instituția publică din subordinea Ministerului Energiei care are misiunea de a coordona și de a organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicii de stat în domeniile de activitate atribuite, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea și promovarea proiectelor și programelor în domeniile respective într-un mod durabil din punctul de vedere al mediului, al schimbărilor climatice, și care să contribuie la creșterea gradului de securitate energetică a țării.
Sursa:cned.gov.md