Aproape 40% dintre oameni sunt pregătiți pentru noi taxe pe alimente și raționalizare doar pentru a opri schimbările climatice

Cercetătorii de la Universitatea Uppsala din Suedia au chestionat aproximativ 9 000 de persoane din Brazilia, India, Germania, Africa de Sud și Statele Unite cu privire la acceptabilitatea raționalizării combustibilului și a impunerii de taxe pe alimentele cu emisii ridicate, cum ar fi carnea, pentru a stopa schimbările climatice.

Un nou studiu publicat în revista Humanities and Social Sciences Communications a constatat că doar 38% dintre respondenți au fost „în favoarea” sau foarte în favoarea raționalizării carburanților. Cifra corespunzătoare pentru o taxă pe combustibil a fost de 39%.

Locuitorii din India și Africa de Sud au fost mai mult în favoarea raționalizării alimentelor decât respondenții din Germania și SUA, mulți dintre aceștia fiind puternic împotriva raționalizării cărnii.

Cercetătorii privesc pozitiv tendința de raționalizare și observă că mulți oameni par dispuși să își limiteze consumul pentru a atenua schimbările climatice dacă și alții fac același lucru.