O instanță columbiană cere împușcarea  hipopotamilor lui Escobar

Un tribunal columbian a ordonat începerea împușcării hipopotamilor introduși în țară în anii 1980 de către lordul drogurilor Pablo Escobar. Tribunalul Administrativ din Cundinamarca a stabilit un termen de trei luni pentru ca Ministerul Mediului să emită „reglementări care să prevadă măsuri pentru eradicarea acestei specii”, care perturbă „echilibrul ecologic” al regiunii, potrivit phys.org.

În Africa lor natală, aceste animale ucid mai mulți oameni decât alte animale mari. În Columbia, pe de altă parte, hipopotamii au devenit o atracție turistică. Cu toate acestea, ei cauzează, de asemenea, o mulțime de probleme pentru populația locală din apropierea vechii ferme a lui Escobar din statul Antioquia. După moartea lui Escobar, hipopotamii din grădina sa zoologică privată au fost eliberați într-o zonă cu vegetație abundentă și fără prădători naturali. Aproximativ 166 de animale cu o greutate de două tone se plimbă acum liber prin zonă.

Au fost raportate atacuri asupra pescarilor în râul Magdalena, iar experții spun că populațiile de lamantini ar putea fi amenințate. Cu toate acestea, apărătorii animalelor și lucrătorii din industria turismului se opun vânătorii de hipopotami. Curtea a precizat că măsurile de eliminare a hipopotamilor ar trebui să includă „vânătoarea controlată și sterilizarea”.

Ministerul Mediului anunțase deja anul trecut planuri de sterilizare a unei părți a populației, în timp ce restul au fost deciși să fie eutanasiați ca parte a eforturilor de a reduce creșterea populației. Cu toate acestea, procesul de sterilizare progresează lent și nu au fost înregistrate încă cazuri de eutanasiere. Planurile de a transporta animalele în Mexic, India sau Filipine au eșuat, de asemenea.