Calitatea aerului s-a deteriorat puternic în Ucraina, cea mai nefavorabilă situație este în Kiev

În multe puncte de observație, aerul a trecut din categoria „nivel normal” în categoria „nivel moderat” sau „nivel nociv pentru grupurile sensibile”. Astfel de date sunt demonstrate de botul de mediu SaveEcoBot pe harta interactivă a calității aerului.

Printre motivele pentru deteriorarea situației, experții citează următorii factori:

  • Creșterea numărului de incendii cauzate de vremea uscată și caldă și de neglijența oamenilor. Fumul rezultat înrăutățește semnificativ calitatea aerului.
  • Condiții meteorologice nefavorabile: Odată cu începutul toamnei, se observă mai des condiții meteorologice care împiedică mișcarea verticală a maselor de aer și dispersarea poluării. Prin urmare, emisiile nocive se acumulează în stratul de suprafață.

Specialiștii îndeamnă la limitarea timpului petrecut în aer liber, dacă este posibil, până la îmbunătățirea situației. Administrația de stat a orașului Kiev a raportat, de asemenea, o deteriorare temporară a calității aerului. Oficialii numesc incendiile din ecosisteme o cauză probabilă a acestei situații. În special – arderea turbei în 6 incendii cu o suprafață totală de 3,74 hectare în districtul Brovarsky din regiunea Kiev.

Harta saveecobot.com.