În ultima perioadă furtunile sunt tot mai prezente și puternice în Europa de Est

Mai multe țări din Europa de Est au fost lovite de furtuni puternice: o persoană a murit în Letonia, trei persoane au căzut victime ale intemperiilor în Polonia.

Cel puțin o persoană a murit ca urmare a unei furtuni puternice care a lovit Letonia și Lituania, lăsând aproximativ 200 000 de gospodării fără electricitate.

Pompierii și salvatorii au primit sute de apeluri de urgență pentru copaci căzuți, mașini avariate și drumuri inundate. Autoritățile au avertizat publicul cu privire la pericol, îndemnându-l să călătorească doar în caz de urgență.

În ciuda numeroaselor rapoarte, serviciile de urgență au asigurat că au putut face față urmărilor furtunii. Meteorologii preconizează că vânturile puternice care predomină în Letonia vor continua să crească nivelul apei de-a lungul coastei Golfului Riga, iar râul Daugava, care traversează capitala Riga, ar putea ieși din matcă.

Alte țări din Europa de Est au fost, de asemenea, afectate de furtuni puternice.

Vântul puternic și ploaia torențială au provocat distrugeri în Slovenia. Estonia a fost, de asemenea, afectată, dar a scăpat de pagube materiale grave.

Furtunile din Polonia au ucis trei persoane și au lăsat 100 000 de locuințe fără electricitate.

Sursa:euronews.com