La facultatea „Tehnologia alimentelor” de la UTM, departamentul „Alimentație și Nutriție” a organizat Ziua Ușilor Deschise pentru elevii francofoni de la diverse licee din Republica Moldova.
Evenimentul a avut genericul: „Farmecul și secretele patiseriei franceze”, unde tinerii pasionați de nutriția umană, știința alimentelor, gastronomia și patiseria franceză au aflat multe aspecte noi și interesante din specificul bucătăriei celei mai atractive țări europene.
Experta Tatiana Bazueva, director al primei agenții de consultanță în catering din Republica Moldova, restaurator, a discutat cu publicul prezent despre provocările actuale ale domeniului.
Un adevărat masterclass a fost organizat de către Alexandrina Cojocari, Masterandă UTM, aici laboratorul universitar s-a transformat într-o adevărată patiserie franceză. Împreună cu elevii invitați au fost preparate adevărate delicii pentru toate gusturile
Aurica Chirsanova, șefa departamentului „Alimentație și Nutriție” este convinsă că asemenea evenimente sunt necesare atât pentru universitate cât și pentru elevi:
Prezentă la eveniment, Claudia Vișan, responsabila Biroului Național AUF-Moldova, a declarat pentru ECOFM că universitatea are nevoie de studenți bine pregătiți. Asemenea evenimente sunt prielnice pentru viitorii studenți francofoni:
Lia Botnari, profesoară de limba și literatura română la LT Gaudeamus din Chișinău, consideră că evenimentul organizat de Departamentul „Alimentație și Nutriție”, are un impact pozitiv asupra viitorilor studenți dar și profesori:
Participanții la eveniment au rămas mulțumiți de rezultatele comunicării „de la tânăr la tânăr” între liceenii oaspeți și studenții tuturor specialităților de la facultate, proces ghidat de cadrele didactice ale departamentului „Alimentație și Nutriție”
