Plantele sunt una dintre cele mai vechi și mai mari organisme de pe Pământ. În același timp, cea mai mare floare din lume nu este ascunsă de oameni, ci este situată într-un loc destul de proeminent, scrie IFLScience. Se observă că Rafflesia Arnolda este cunoscută drept floarea cadavrului. În ciuda frumuseții sale când este înflorită, emite o aromă înțepătoare care amintește de carnea putrezită.
Mirosul Rafflesia Arnoldii atrage insectele care vor să guste din „carne”, ele sunt cele care polenizează floarea, contribuind la răspândirea ei. Publicația a relatat că această floare este un parazit și crește pe rădăcinile sau tulpinile altor plante. Nu are frunze, tulpini sau rădăcini.
Rafflesia Arnoldii înflorește ca o floare de aproximativ un metru lățime și cântărește aproximativ 9 kilograme. Își petrece cea mai mare parte a vieții abia vizibil, deoarece floarea își primește toate substanțele nutritive de la planta gazdă.
Publicația afirmă că mugurii florali apar mai întâi sub formă de bile maro, care amintesc de varză, și se deschid treptat pentru a dezvălui o floare roșie mare.
Unele specii de flori din genul Rafflesia sunt pe cale de dispariție din cauza turismului și recoltării. Cerințele lor specifice față de mediu au făcut că chiar și grădinile botanice renumite să întâmpine dificultăți în cultivarea acestor specii.
Primul caz de cultivare cu succes a Rafflesia Arnoldii a fost realizat de un botanist de la Grădina Botanică Bogor din insula Java, Sophie Mursidawati.
„Nu cred că cineva a vrut să lucreze cu Rafflesia din cauza dificultăților. Toată lumea mi-a spus că este imposibil”, a declarat savanta pentru National Geographic.