Instituția Publică, Colegiul de Ecologie din Chișinău a sărbătorit Ziua Mondială a Turismului

La 27 septembrie, Instituția Publică, Colegiul de Ecologie din Chișinău a sărbătorit Ziua Mondială a Turismului. Genericul evenimentului a fost:” Patrimoniul cultural de ieri, implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine”. Aici au fost prezenți studenții instituției, profesori dar reprezentanți ai business-ului turistic.

În cadrul evenimentului, studenții au aflat multe lucruri interesante despre patrimoniul turistic național, dezvoltarea industriei turistice în Republica Moldova. Studenții au încercat să răspundă la întrebarea: Cum se poate implica generația tânără în protecția patrimoniului cultural?

Dintre invitați remarcăm: Nona Peterson, director, agenția de turism„Sacvoiaj”, Vasile Maxim, conferențiar universitar, ASEM, Vasile Goncear, meșter popular, Munteanu Cătălina, agent de turism, etc.

Invitații au relatat despre implicațiile lor directe în dezvoltarea turismului autohton, au vorbit despre problemele și provocările de moment al industriei.

Despre beneficiile pentru studenți a unor asemenea evenimente cu participarea profesioniștilor, Valeriu Fedco, șeful catedrei ”Turism și științe socio-umane” a declarat pentru ECOFM:

Potrivit lui Valeriu Fedco, grație unor asemenea întruniri agenții economici cunosc și mai mult potențialul instituției vizitate, a studenților, ca în viitor să devină angajatorii absolvenților Colegiului de Ecologie din Chișinău.

La final cei prezenți au avut parte de un program artistic autentic, prezentat de mai multe colective populare, printre care și dansatorii ansamblului „Joc”.