Oamenii de știință au descoperit cum să-ți încarci telefonul cu energie solară fără încărcător

O nouă tehnologie ar putea fi esențială în industria viitoare a energiei curate. Inventatorii de la UNIST School of Energy and Chemical Engineering au inventat un modul solar transparent care ar putea alimenta un telefon mobil, titrează Interesting Engineering.

Oamenii de știință sud-coreeni au reușit să încarce un smartphone cu lumina soarelui folosind o celulă fotovoltaică transparentă de 16 cm². Aceasta are o eficiență ridicată de conversie de 20 % la 14,7 %. Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă care permite încărcarea directă a bateriei de pe ecranul smartphone-ului. Aceasta se numește „tehnologie de modularizare fără sudură” și elimină spațiile dintre dispozitive fără utilizarea firelor metalice. Folosind această metodă, energia poate fi furnizată direct din sticla clădirilor, a mașinilor și a dispozitivelor mobile prin intermediul celulelor solare transparente.

Noul tip de celule și module solare demonstrează o eficiență ridicată și o transparență similară sticlei. Acest lucru este posibil prin introducerea unui design ABC (all-back-contact) care plasează toate componentele celulei solare pe panoul din spate. Inovațiile implementate au avut ca rezultat o eficiență și o estetică ridicate. În special, celulele solare transparente c-Si cu ABC au atins o eficiență de vârf de 15,8 %, menținând în același timp o transmisie medie aparentă de 20 %.

„Intenționăm să continuăm cercetările, astfel încât celulele solare transparente să poată deveni o tehnologie-cheie în industria viitoare a energiei curate”, a declarat liderul echipei de cercetare, profesorul Kwanyong Seo.