A fost realizat cu success Atelierul Național pentru sprijinirea Republicii Moldova în consolidarea țintelor de Neutralitate a Degradării Terenurilor, Organizat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în colaborare cu Reprezentanța FAO în Republica Moldova și sub coordonarea Mecanismului Global al Convenției Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD), a organizat Atelierul Național pentru sprijinirea Republicii Moldova în consolidarea țintelor de Neutralitate a Degradării Terenurilor (LDN TSP 2.0).

Republica Moldova s-a alăturat inițiativei globale de neutralitate a degradării terenurilor (LDN) promovate de Convenția UNCCD, în mai 2016, cu obiectivul de a atinge pierderea netă zero a terenurilor/solurilor productive până în 2030 și de a crește rezistența la secetă, capacitatea de adaptare și serviciile de biodiversitate ale ecosistemelor agricole.

La eveniment au participat membrii Grupului de lucru, reprezentanți ai ministerelor, instituții de profil, societatea civila etc. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții UNCCD și cei ai oficiului de țară FAO, cu participarea de la distanță a experților internaționali din partea celor două instituții internaționale.

Menționăm că ECOFM a transmis de la fața locului, unde a invitat la microfon organizatorii și oaspeții atelierului. Cu această ocazie venim cu o galerie foto pentru cei interesați.

Iată cum a fost:

Vă prezentăm în continuare cuvântul de salut din partea Nadejdei Dementieva, Ofițer Regional de
Legătură pentru CEE, UNCCD: