Clădirea Spitalului Raional din orașul Edineț a fost renovată cu sprijinul Centrului Național pentru Energie Durabilă

Proiectul a fost susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă adresat solicitanților de finanțare din sectorul public și presupune mai multe măsuri de reducere a consumului de energie la clădirea instituției medicale.

 La 20 august avut loc recepția finală a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului „Implementarea măsurilor în domeniul eficienței energetice în cadrul IMSP SR Edineț”, din orașul Edineț.

 Valoarea totală a lucrărilor constituie 4 360 266,24 lei, contribuția beneficiarului fiind de 1 090 066,56 lei, iar contribuția CNED, de 3 270 199,68 lei. Cu ajutorul acestor surse financiare a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori, cu suprafața totală de 3 119,15 m2, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 768,05 m2, izolarea termică a acoperișului cu suprafața totală de 1 650 m2, cât și renovarea acoperișului blocului nr. 3 al spitalului cu suprafața totală de 930 m2.

 În același timp, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

 Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) este instituția publică din subordinea Ministerului Energiei care are misiunea de a coordona și de a organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicii de stat în domeniile de activitate atribuite, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea și promovarea proiectelor și programelor în domeniile respective într-un mod durabil din punctul de vedere al mediului, al schimbărilor climatice, și care să contribuie la creșterea gradului de securitate energetică a țării.

Sursa:cned.gov.md