Ministerul Mediului și Banca Europeană de Investiții cooperează pentru îmbunătățirea calității mediului în Republica Moldova

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu și Secretarii de Stat, Aliona Rusnac și Grigore Stratulat, s-au întrunit cu Alberto Carlei, șeful Oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) din Republica Moldova, pentru a discuta despre Proiectul Deșeuri Solide în Republica Moldova și Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor implementate de Ministerul Mediului cu suportul BEI.

În cadrul întâlnirii, s-a evidențiat colaborarea eficientă dintre Ministerul Mediului și BEI, care a dus la dezvoltarea conceptului proiectului ,,Dezvoltarea durabilă a sectorului forestier”. Cu sprijinul BEI, se urmărește atragerea investițiilor în sectorul forestier pentru inițiativele de împădurire și modernizare.

În ceea ce privește Proiectul „Deșeuri Solide în Republica Moldova”, BEI va continua colaborarea cu Ministerului Mediului în vederea îmbunătățirii sistemului de gestionare a deșeurilor solide din întreaga țară, prin finanțarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor.

Ministerul Mediului și BEI continuă să coopereze strâns pentru implementarea acestor proiecte strategice, care au ca obiectiv principal îmbunătățirea calității mediului în Republica Moldova.

Sursa:mediu.gov.md