Aliona Rusnac – la Ședința Consiliului Fondului Global pentru Mediu (GEF) de la Washington

Secretarul de Stat, Aliona Rusnac a reprezentat Republica Moldova în cadrul ședinței Consiliului Fondului Global pentru Mediu (GEF) desfășurată la Washington, Statele Unite ale Americii. În această întâlnire, s-a discutat despre strategiile de operare ale programelor GEF, cu un accent deosebit pe colaborările și inițiativele viitoare pentru protejarea mediului.

Aliona Rusnac a participat la o ședință cu reprezentantul USAID – Julius Svoboda, unde au vorbit despre digitalizarea și implementarea proiectului PNERP (Planul Național de Extindere și Reîmpădurire a Pădurilor). De asemenea, o altă ședință a avut loc cu Thomas Faroli de la Banca Mondială, unde a fost discutat suportul Băncii în studiile ce vor contribui la amenajarea Raportului Contribuției Naționale Determinate, dar și alte proiecte legate de protecția mediului.

În aceeași perioadă, Secretarul de Stat a avut o întâlnire cu Excelența Sa Anton Lungu, Ambasadorul Republicii Moldova la Washington. Oficialii au vorbit despre implicarea diasporei în Programul de Împădurire. Prin participarea activă la aceste discuții și prin contribuția adusă, Secretarul de Stat Aliona Rusnac a subliniat angajamentul ferm al Republicii Moldova față de protejarea mediului și cooperarea internațională pentru un viitor sustenabil.

Sursa:mediu.gov.md