Ministrul Mediului a vizitat Stația Meteorologică Ștefan Vodă: Importanța Investițiilor pentru Modernizarea Echipamentelor Meteorologice

Astăzi, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a vizitat Stația Meteorologică Ștefan Vodă, unde a discutat cu cei 8 angajați care, la fiecare 3 ore, inclusiv noaptea, analizează și transmit datele meteo sub formă de telegramă specifică către Centrul de Monitoring Meteorologic și Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat și pentru schimbul global, în cadrul obligațiilor internaționale ale statelor membre ale Organizației Meteorologice Mondiale.

Ministrul Lazarencu a apreciat dedicarea echipei de la Ștefan Vodă, și efortul de a menține standardele ridicate în condiții climaterice dificile.

În cadrul vizitei, a fost subliniată necesitatea de investiții în echipamente moderne, pentru îmbunătățirea acurateții și rapidității în timpul prelucrării datelor meteorologice. „În prezent, se negociază cu Banca Mondială un proiect pentru dotarea SHS cu un sistem numeric performant de anticipare automatizată a fenomenelor meteorologice.

Prognoza meteo corectă joacă un rol esențial în viețile noastre zilnice. Ne ajută să ne protejăm de fenomenele extreme, să planificăm activități în siguranță, să gestionăm resursele eficient și să prevenim pierderile economice. De la siguranța publică la sănătatea noastră, o prognoză meteo precisă este vitală!

Sursa:mediu.gov.md