Monarhii britanici nu vor mai cumpăra haine din blană naturală

Regina Camilla, soția monarhului britanic Carol al III-lea, a decis să urmeze exemplul soacrei sale decedate Elisabeta II-a, care a refuzat cândva în mod public să cumpere articole de îmbrăcăminte din blană naturală.

Palatul Buckingham a făcut această dezvăluire într-o scrisoare adresată organizației PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), în care se spune că regina, în vârstă de 76 de ani, „nu va achiziționa noi articole de îmbrăcăminte din blană”.

Palatul Buckingham a subliniat că acestea sunt valori britanice. Cu toate acestea, Camilla va continua să se îmbrace ocazional în haine de blană care au fost cumpărate anterior, iar jurământul ei se aplică doar la noile achiziții. În general, încă din 2019, au început să se creeze pentru ea haine din blană artificială, inclusiv în scopuri ceremoniale.

„Acest lucru vine cu cele mai calde dorințe ale reginei”, a adăugat palatul.

Vestea a făcut furori în rândul organizației pentru drepturile animalelor, care a declarat că personalul va sărbători regina cu „un pahar din cel mai bun vin roșu”.

„Este corect și potrivit ca monarhia britanică să reflecte valorile britanice prin recunoașterea faptului că blana nu își are locul în societatea noastră”, a declarat directorul general Ingrid Newkirk.

Charles al III-lea însuși este cunoscut de mult timp pentru angajamentul său față de bunăstarea animalelor și a sprijinit diverse proiecte în acest domeniu chiar înainte de urcarea sa pe tronul Regatului Unit, în septembrie 2022.