Cercetătorii au presupus cum va deveni viața după „agenda verde”

Conglomeratul financiar elvețian Credit Suisse, într-un studiu recent al Treeprint, a calculat ce își poate permite un european ca să rămână în limita de emisie de CO² stabilită în Acordul de la Paris de 2,9 tone de persoană pe an.

Despre igienă și alimentație, acesta este un duș de 3 ori pe săptămână, timp de 8 minute; utilizarea mașinei de spălat de 2 ori pe săptămână timp de 1 oră; consumul de pui de 2 ori pe săptămână, câte 100 de grame (10,4 kilograme pe an); cașcaval – o dată pe săptămână câte 25 de grame (1,3 kilograme pe an), și renunțul total la cafea.

Din haine iți vei permite să cumperi 2 perechi de blugi și 3 cămăși pe an. Vei putea  zbura doar o dată pe an în clasa economică și 5000 de kilometri de călătorie pe an cu transport electric.

Ilustrație: Credit Suisse.

Dacă  ne referim la sport și divertisment, atunci, pentru a îndeplini Acordul de la Paris, o persoană își va putea permite cursuri de banda de alergare la sală de 3 ori pe săptămână timp de 30 de minute, precum și să privească televizorul sau să folosească internetul timp de 2 ore pe zi, jocurile pe calculator sau video vor trebui excluse.

Acordul de la Paris este conceput pentru a preveni încălzirea globală și schimbările climatice prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon pentru a preveni încălzirea globală cu mai mult de 2 grade până în 2100. Pentru aceasta, cred oamenii de știință, este necesară schimbarea obiceiurilor alimentare prin trecerea la o dietă predominant pe bază de plante și reducerea conținutului de calorii al dietei, precum și reducerea radicală a tuturor emisiilor care nu sunt legate de producția de alimente.