Cercetătorii de la Fundația Charles Darwin (CDF) au studiat pentru prima dată trei munți subacvatici cu pante abrupte în apropierea insulelor Darwin și Wolf din nordul arhipelagului Galapagos.
Savanții au studiat ecosistemele la adâncimi de până la 3400 de metri folosind vehicule moderne controlate de la distanță, scrie Science Alert. În timpul studiului, oamenii de știință au descoperit paisprezece specii noi de polipi de corali, o stea de mare, unsprezece specii de bureți necunoscute anterior și patru noi specii de crustacee.
„Marea adâncă rămâne ultima zonă neexplorată a Pământului. Acești munți subacvatici nestudiați, care se află la limitele Sanctuarului Marin Galapagos, sunt protejate de activitățile distructive umane, cum ar fi pescuitul sau exploatarea resurselor de la adâncime. Acum ducem responsabilitatea de a le menține intacte pentru viitoarele generații „, a declarat savantul Pelayo Salinas de Leon, de la Fundația Charles Darwin.
Arhipelagul Galapagos, situat la vest de Ecuador, este un ecosistem fragil care găzduiește un număr mare de specii de diverse animale. În 1985, arhipelagul a fost recunoscut ca o rezervație a biosferei mondiale.