Ajuns la a cincea ediție, Festivalul Ziua Mediului din acest an va fi organizat online, cu un program bogat și divers.
De exemplu, participanții vor putea merge în vizită la țară și vor vedea cum se țes covorașele, vor afla metode alternative de îngrijire a grădinii, vor merge în laborator să vadă cât de curată este apa din „Izvorul Tamarei”, vor afla cum s-a schimbat calitatea aerului de când a început pandemia.
De asemenea, toți cei care se vor alătura online, vor vedea cum sunt confecționate obiecte de uz casnic din plastic utilizat, vor putea interacționa cu experți în dezbateri live despre cât de ecologice sunt mașinile electrice. Răspunsul la întrebarea de unde putem cumpăra cele mai bune și sănătoase semințe din Moldova sau recomandări despre cum ajutăm albinele să supraviețuiască chiar dacă locuim la bloc, sau ce trebuie să facem când vedem vegetația incendiată – toate la Ziua Mediului. De asemenea, în program sunt activități pentru cei mici.
Pe agenda evenimentului se regăsesc: muzică, vizite, ateliere, quiz-uri, activități pentru adulți și copii, laboratoare, iarmaroc, dezbateri, expoziții și tutoriale.
Ziua Mediului este organizată la Chișinău din anul 2016, de comunitatea ecologică, la inițiativa unui proiect PNUD.
Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este manager de proiect Ziua Mediului, având sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, al Organizației Mondiale a Sănătății, Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, al partenerilor guvernamentali și neguvernamentali.
Sursa: ecopresa.md