Menținerea sub control a încălzirii globale va crea 8 milioane de locuri de muncă până în anul 2050

Din totalul locurilor de muncă noi în anul 2050, 84% vor fi ocupate cu utilizarea  energiei regenerabile, 11% vor folosi  combustibili fosili, iar 5% se vor regăsi în sectorul nuclear. Potrivit unui studiu recent, menținerea temperaturilor sub nivelurile preindustriale cu 2 °C va duce la 8 milioane de locuri de muncă în sectorul energetic până în 2050.

Cercetare a fost publicată  în revista One Earth, aici oamenii de știință au analizat informații despre locurile de muncă din 50 de țări din întreaga lume și au dezvoltat un model pentru a studia modul în care  se îndeplinește obiectivul climatic global al Acordului de la Paris – menținând creșterea medie globală a temperaturii „mult sub” 2 °C – vor fi  afectate locurile de muncă din sectorul energetic. Cercetătorii au ajuns la concluzia că până în 2050 vor exista 8 milioane de noi locuri de muncă.

Oamenii de știință estimează că din numărul total de noi locuri de muncă în 2050, 84% vor fi angajați în utilizarea surselor regenerabile de energie, 11% în combustibili fosili și 5% în sectorul nuclear.

Studiul a constatat că locurile de muncă care sunt antrenate în dobândirea combustibililor  fosili,  reprezintă 80% din locurile de muncă actuale din industria dată.

„În prezent, există aproximativ 18 milioane de oameni care lucrează în industria energetică – și acest număr este probabil să crească la 26 de milioane, dacă ne îndeplinim obiectivele climatice globale”, menționează oamenii de știință.