Să promovăm buna guvernare împreună!

La „Linia verde” 080080030 cetățenii pot semnala cazurile de încălcare a principiilor bunei guvernări.

În perioada septembrie 2020 – august 2021, Asociația Presei Independente (API) desfășoară o campanie de informare și implicare civică pentru promovarea bunei guvernări. Prin intermediul acestei campanii, API promovează principiile bunei guvernări și responsabilitatea autorităților pentru gestionarea transparentă și eficientă a treburilor publice. Campania include o serie de acțiuni de monitorizare a transparenței decizionale și a achizițiilor publice, implicarea cetățenilor în activități de control asupra guvernării locale etc.

Pentru a-i încuraja pe cetățeni să semnaleze cazuri de utilizare frauduloasă a banilor publici, a neregulilor și abuzurilor în adoptarea bugetelor sau în desfășurarea achizițiilor publice, de îngrădire a accesului la informația de interes public, API deschide „Linia verde”- 080080030, cu apel gratuit de pe telefoanele fixe și mobile. „Linia verde” va fi activă în perioada 20 aprilie-15 august 2021.

Jurnaliștii API vor verifica faptele relatate, iar în cazul confirmării acestora, vor realiza articole de analiză și investigații jurnalistice, iar autorii sesizărilor vor fi informați despre măsurile întreprinse.

Să promovăm buna guvernare împreună!

Acest material este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului “Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.