Google Maps va recomanda șoferilor rute ecologice

Corporația americană Google a anunțat marți o nouă caracteristică a serviciului Google Maps: hărțile vor oferi șoferilor opțiuni de rute mai durabile.

„Construim un nou model de rutare optimizat pentru un consum mai redus de combustibil pe baza pantei de deplasare și a gradului de încărcare a autostrăzilor”, a declarat compania într-o postare pe blog.

Traseele verzi vor fi disponibile anul acesta pentru proprietarii de dispozitive iOS și Android din SUA. Hărțile vor fi disponibile utilizatorilor diferitor tipuri de transport (mașină, transport public, bicicletă), luând în considerare preferințele personale și modurile populare de călătorie într-un anumit oraș, considerațiile de mediu și timpul de călătorie – locuitorii din toate țările vor putea folosi această opțiune în lunile următoare.

Corporația a introdus încă câteva inovații în Google Maps. Acum, tehnologia Live View cu realitate suplimentară vă va permite să vedeți locația exactă a obiectelor din incintă (de exemplu, puteți găsi cu ușurință cel mai apropiat lift sau baie într-un aeroport sau centru comercial). În plus, utilizatorii vor putea primi informații despre vreme și calitatea aerului în orice zonă selectată.