John Kerry în vizită la Londra, Bruxelles și Paris în perioada 8-10 martie pentru a pregăti summit-ul climatic

Trimisul special al președintelui SUA pentru schimbările climatice, John Kerry, se va deplasa la Londra, Bruxelles și Paris în perioada 8-10 martie pentru a discuta pregătirile pentru summitul de la Washington privind schimbările climatice.

    Prim-ministrul britanic Boris Johnson și trimisul special pentru climă al președintelui SUA, John Kerry, s-au întâlnit la Londra pentru a discuta provocările de mediu cu care se confruntă omenirea, titrează luni  Press Association, citând o declarație a biroul șefului guvernului britanic.

Potrivit acestuia, în timpul vizitei, Kerry s-a întâlnit și cu șeful comitetului organizator al celei de-a 26-a Conferințe a părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice Alok Sharma, care este responsabil pentru pregătirea evenimentului care va avea loc la Glasgow, Scoția în noiembrie. După cum a menționat agenția, vizita de lucru a fostului secretar de stat al SUA în Marea Britanie „este o dovadă suplimentară a faptului că noua administrație  se îndepărtează de abordările  lui Donald Trump cu privire la problemele climatice”.

Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de către Departamentul de Stat al SUA, Kerry va vizita Marea Britanie, Belgia și Franța în perioada 8-10 martie pentru a discuta despre pregătirile pentru summit-ul convocat la Washington privind schimbările climatice. La Bruxelles și Paris, sunt planificate consultări cu oficiali ai Comisiei Europene (CE) și, respectiv, ai autorităților franceze.

Statele Unite intenționează să organizeze un summit internațional privind combaterea schimbărilor climatice în perioada 22-23 aprilie. Anterior, autoritățile americane au informat că evenimentul va fi dedicat subiectului consolidării eforturilor de reducere a emisiilor nocive pentru mediu. Casa Albă nu a dezvăluit informații despre ce șefi de stat vor fi invitați. Detalii despre format nu au fost încă publicate.