În capitala Coreei de Sud, Seul, pisicile și câinii domestici vor fi testați pentru COVID-19

Potrivit BBC, dacă animalul dezvoltă simptome ale bolii, i se vor prescrie teste. În cazul în care testul unei pisici sau câine este pozitiv, animalul va fi lăsat acasă la proprietari.

Potrivit autorităților locale, nu este necesar să fie izolat  animalul infectat, deoarece nu există dovezi ale transmiterii COVID-19 de la animale la oameni, scrie Yonhap. Carantina pentru pisici și câini cu teste pozitive va dura cel puțin 14 zile.

Cu toate acestea, dacă proprietarii de animale de companie nu pot să-și îngrijească animalele din cauza vârstei înaintate sau a condițiilor de sănătate, de exemplu, în cazul spitalizării cu COVID-19, animalele pot fi transferate într-o secție creată special.

Testele pentru pisici și câini vor fi făcute chiar lângă locul de reședință de către o echipă de lucrători medicali, inclusiv un medic veterinar. Simptomele care pot declanșa testarea includ febră, tuse, dificultăți de respirație și scurgeri excesive de ochi sau nazale. În plus, vor testa animalele care au intrat în contact cu un purtător uman al virusului.

De asemenea, autoritățile locale au reamintit locuitorilor despre necesitatea menținerii unei distanțe de cel puțin doi metri atunci când merg pe jos – atât între oameni cât și între animale, purtând măști și spălându-se pe mâini.

S-a decis testarea animalelor în Coreea după ce primul caz de infecție COVID-19 la un pisoi de la o instituție religioasă din orașul Jinju care a fost înregistrat pe 21 ianuarie 2021.