Biden vrea să readucă SUA în Acordul climatic de la Paris

Candidatul la președinția americană Joseph Biden, dacă va câștiga alegerile, intenționează să readucă Statele Unite la grupul de țări care participă la Acordul climatic de la Paris, să stimuleze dezvoltarea surselor alternative de energie și să transfere flotele departamentelor federale către vehicule electrice. El a declarat acest lucru marți la prima dezbatere televizată pre-electorală cu președintele Donald Trump. Dezbaterile au fost transmise din auditoriul universității Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, de către toate marile companii de televiziune americane.

„Primul lucru pe care îl voi face este să mă alătur din nou Acordului climatic de la Paris”, a spus el.

„Vom putea face ca energia din surse regenerabile să fie mai ieftină decât energia din combustibilii fosili”, a spus el. „Nimeni altcineva nu va construi centrale electrice pe cărbune sau petrol în America, vom trece la surse de energie regenerabile. Trebuie să acceptăm ca flotele departamentelor federale să folosească vehicule electrice, trebuie să ne asigurăm că sunt create 500 de mii de stații pentru a reîncărca bateriile vehiculelor electrice pe toate autostrăzile majore. „

Potrivit lui Biden, „este necesar să se creeze astfel de condiții care să permită construirea a 4 milioane de case eficiente din punct de vedere energetic, care consumă semnificativ mai puține gaze naturale și petrol”.

Președintele american Donald Trump și-a anunțat intenția de a se retrage din Acordul climatic de la Paris în iunie 2017. Acordul, semnat în 2015, include măsuri de reducere a emisiilor de seră pentru a menține creșterea temperaturilor medii globale sub 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.