Facebook va informa utilizatorii despre schimbările climatice

Compania americană Facebook a anunțat crearea unui centru special de informare  Climate Science Information Center, care va oferi utilizatorilor date actualizate și fiabile despre schimbările climatice din lume. Acest lucru este afirmat într-un comunicat de presă al companiei publicat pe site-ul său.

„Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat de la pandemia COVID-19 este cât de puternic este Facebook pentru a oferi clienților sfaturi și informații exacte și de specialitate în timpul crizei globale. Acum adoptăm o abordare similară și crizei climatice, prin lansarea unui centru de informare despre schimbările climatice pe Facebook, astfel încât utilizatorii să poată primi informații fiabile și actualizate despre climă „, a declarat corporația într-un comunicat.

Noul serviciu este un spațiu de informare dedicat pe Facebook care conține informații și date statistice de la organizații internaționale climatice de vârf, inclusiv Organizația Meteorologică Mondială, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a SUA și multe altele. În plus, vizitând centrul de informații, utilizatorii vor afla despre pașii practici pe care îi pot face în viața de zi cu zi pentru a combate schimbările climatice.

În același timp, se subliniază faptul că centrul va activa conform principiului de funcționare al serviciului Facebook deja existent (Centrul de informații COVID-19), care oferă clienților informații actualizate despre pandemia de coronavirus. Noul centru de schimbări climatice va fi disponibil pentru rezidenții din SUA, Marea Britanie, Germania și Franța. Se așteaptă ca în viitor să fie lansat în alte țări ale lumii.