Bloomberg: Biden propune să investească 2 trilioane de dolari în transferul Statelor Unite spre o energie mai verde

Fostul vicepreședinte al SUA, Joseph Biden, dacă va fi ales șeful statului la alegerile din noiembrie, intenționează să asigure o investiție de 2 trilioane de dolari pentru patru ani, în transferul energiei naționale către surse ecologice. Acest lucru a fost declarat de agenția de știri  Bloomberg.

Potrivit acesteia, democratul Biden își propune să transfere Statele Unite complet spre surse de energie verde până în anul 2035. În acest scop, el se oferă să atragă investiții de 2 trilioane de dolari pe durata a patru ani. Politicianul susține, de asemenea, planul liderului democraților din Senatul Congresului, Chuck Schumer, de a promova schimbul de mașini convenționale în Statele Unite spre mașini cu motoare hibride, precum și pentru cele care circulă cu electricitate sau hidrogen.

Fostul vicepreședinte pe 7 iulie și-a prezentat propriul program de îmbunătățire a lanțurilor de aprovizionare din SUA, inclusiv prin restricționarea importurilor din țări precum Rusia și China. Politicianul,  a asigurat suficient sprijin din partea delegaților la viitorul congres al Partidului Democrat unde va fi nominalizat un candidat la președinție.  El consideră oportun să crească cheltuielile pentru achiziționarea de bunuri și servicii sau produse acasă cu 400 de miliarde de dolari.

Congresul național al Partidului Democrat din SUA, în care Biden ar trebui să fie numit candidat pentru cel mai înalt post din stat, a fost amânat din cauza pandemiei noului coronavirus pentru perioada 17-20 august. Acesta va avea loc în Milwaukee (Wisconsin). Congresul republican este programat pentru 24-27 august. Principalele sale evenimente sunt așteptate să aibă loc în Jacksonville, Florida și Charlotte, Carolina de Nord. Scrutinul prezidențial, al 59-lea la număr este programat pentru 3 noiembrie.