În Africa s-au înregistrat decese în masă a elefanților în circumstanțe misterioase

Peste 350 de elefanți au pierit în nordul statului Botswana, în circumstanțe misterioase, afirmă The Guardian. Pentru prima dată, o serie de decese a elefanților au fost înregistrate în Delta Okavango la începutul lunii mai, la sfârșitul lunii au fost înregistrate 169 de carcase. Până la  jumătatea lunii iunie, numărul deceselor s-a dublat. Conform unor rapoarte, 70 la sută dintre decese au fost concentrate în jurul bălților cu apă.

În acest moment, oamenii de știință nu cunosc care este cauza morții sau dacă  acest lucru poate prezenta o amenințare pentru sănătatea umană.

Printre principalele versiuni, se consideră intoxicațiile sau un agent patogen necunoscut. Antraxul, considerat inițial cauza cea mai probabilă, a fost exclus. Potrivit rezidenților locali, elefanții se mișcau în cercuri, indicând o tulburare neurologică.

„Dacă te uiți la carcase, unele dintre animale au căzut cu fața în jos. Aceasta înseamnă că au murit foarte repede. Altele, evident, au murit mai încet, ca și cele care se mișcau în formă de cerc. Prin urmare, este foarte dificil să spunem ce fel de toxină este ”, a declarat unul dintre oamenii de știință.

Conform rapoartelor locale, mor elefanți de toate vârstele și de ambele sexe.

Sursa foto: TheGuardian