Compania Air France s-a angajat să reducă emisiile de carbon în schimbul sprijinului guvernamental

Air France s-a angajat să reducă amprenta  de carbon cu 50% prin reducerea traficului aerian în schimbul garanțiilor de sprijin guvernamental. Acest lucru a fost anunțat duminică de ministrul schimbărilor integrate de mediu Elisabeth Borne, care supraveghează și problemele de transport în guvernul francez.

„Companiei aeriene Air France i s-a cerut să accelereze procesul de tranziție ecologică, care implică, în special, reducerea zborurilor pe acele rute care circulă calea ferată”, a declarat ea pentru postul de radio France Inter. „În schimbul unui împrumut garantat de stat, Air France a luat un angajament decisiv de a reduce cu 50% emisiile de CO² pe zborurile interne până în anul 2024”, a declarat ministrul. Ea a menționat că „tranziția ecologică îi privește pe toți și necesită toate eforturile”. „Toată lumea ar trebui să ia parte la ea, de exemplu, alegând moduri de transport ecologice”, a adăugat Borne.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat că Air France, pe fondul unei reduceri accentuate a numărului de zboruri din cauza pandemiei, va primi sprijin de stat de 7 miliarde de euro.  El a precizat că, pentru a menține locurile de muncă, companiei i se va aloca un împrumut de 3 miliarde de euro direct din buget. În plus, statul va acționa ca un garant pentru obținerea de împrumuturi de la bănci pentru încă 4 miliarde de euro, a adăugat Le Maire.