Vulturii au forțat un ghepard să cedeze prada, dar ei înșiși au rămas fără nimic (Video)

Imagini unice și impresionante au fost surprinse de Brett Hisman, ranger din Parcul Național Kruger din Africa de Sud. El a afirmat că gălăgia maimuțelor l-au adus la locul unde un ghepard, a capturat și a ucis o antilopă impala (Aepyceros melampus).

Ghepardul nu a reușit să mănânce în liniște, deoarece vulturii hoitari erau în apropiere. Pradatorul a încercat să sperie de mai multe ori păsările enervante, dar imediat ce a coborât capul pentru a mușca din pradă, vulturii s-au apropiat din ce în ce mai mult. În cele din urmă, ghepardul a cedat prada, iar zeci de vulturi au atacat carcasa.

„Urmărieam sărbătoarea vulturilor, în timp ce ghepardul a disparut în pădure. Dar după câteva secunde a început un adevărat  haos, păsările  împrăștiindu-se în panică.  Ceva timp nu am putut înțelege ce se întâmplă. În curând a apărut un leu tânăr. El a alungat vulturii adjudecându-și prada . A fost incredibil! Ce război pentru mâncare! Apoi leul a târât carcasa într-un pâlc de iarbă, unde și-a petrecut timpul devorând antilopa ”, a declarat Hisman.