Lipsa oamenilor de pe străzile orașelor cauzată de carantină, afectează peisajul urban.

Animalele sălbatice se întorc în orașele goale din cauza măsurilor de carantină menite să reducă răspândirea infecției cu coronavirus. Pumele se plimbă pe străzile orașului american Boulder din Colorado, șopârlele uriașe se luptă pe plajele pustii din Thailanda, iar vacile pasc în prestigioasa suburbie din New Delhi.

Sursa foto: https://nypost.com/

Newsflare a publicat un videoclip filmat în Gurgaon, o suburbie bogată din capitala indiană, care găzduiește corporații occidentale, centre comerciale de lux și cluburi de noapte. După introducerea  carantinei la nivel național, mai multe vaci au fost observate pe străzile sale.

Un alt videoclip a fost filmat de un ranger care patrula parcul național din insula Kong, în provincia thailandeză Krabi. El a descoperit că în loc de turiști, varanul de komodo ocupă plajele – cea mai mare reptilă modernă, a cărei lungime poate depăși trei metri și greutate – 80 kg. „Au luptat pentru teritoriu, au vrut să demonstreze cine este șeful de pe aceast tritoriu”, a explicat autorul videoclipului.

Compania americană de televiziune KDVR a anunțat că poliția din Boulder a primit în două zile patru apeluri de la cetățeni care au observat mai multe pume pe străzile orașului. De obicei, acești prădători evită oamenii, dar acum devin active chiar și la lumina zillei.

„Când, în orașele noastre, există mai puțină activitate, ele vor fi ocupate de animale sălbatice”, spune Jason Clay, angajat Colorado Parks.