Macron va circula cu mașină eco

Președintele francez Emmanuel Macron și reprezentanții guvernului de la Paris vor circula cu mijloace de transport care nu poluează aerul. „Administrația prezidențială își anunță planurile privind reducerea emisiilor de carbon”, a informat administrația prezidențială înt-un comunicat preluat de Associated Press.

Sursa foto: https://www.express.co.uk/

Potrivit sursei, Emmanuel Macron va  folosi o mașină bronată cu motor hibrid, iar funcționarii publici, care din luna iulie vor circula cu bicicleta sau cu autoturisme hibrid, vor fi răsplătiți cu un bonus anual de câte 200 de euro.

Totodată, membrii guvernului francez sunt îndemnați să utilizeze mai degrabă trenuri, decât avioane, în călătoriile de afaceri care nu depășesc 8 ore. Înainte de a se deplasa vineri în nordul Franței, Ministrul Mediului, Elizabeth Bourne, a anunțat public că va călători cu trenul.

În același context al reducerii emisiilor de carbon, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat joi, măsuri de protejare a Mont Blancului. Este vorba de cel mai înalt vârf din Alpi, inclusiv din Europa de Vest, unde se înregistrează topirea rapidă a ghețarilor.