Oamenii de știință au surprins pe cameră un cerb minuscul considerat dispărut (video)

O echipă internațională de oameni de știință a raportat reapariția animalelor, care în urmă cu 28 de ani erau înregistrate ca specie dispărută. În prezent, Tragulus versicolor din familia cerbilor poate fi considerat redescoperit.

Tragulus versicolor din familia căprioarelor este unul dintre cele mai mici paracopitate vii. Au o greutate mai mică de 5 kg, sunt puțin mai mari decât un iepure și arată ca o încrucișare între  șoarece și cerb – de fapt, sunt numiți „șoarecele cerb vietnamez”. Coarnele lipsesc, dar posedă doi colți minusculi. Acest animal a fost descris pentru prima dată ca specie în anul 1910, dar fără multe detalii.

Sursa foto: www.digi-animalworld.tv

În ultimii 28 de ani, niciun cercetător nu a observat acest animal micuț cu blană cenușiu argintie. Se credea că în 1990 ultimul reprezentant al acestei specii a fost împușcat de un vânător, iar GWC a inclus paracopitatul în lista celor 25 de specii cele mai căutate. Cu toate acestea, recent, locuitorii orașului Nha Trang (Vietnam) au raportat în mod repetat că au văzut reprezentanți în sălbăticie. Camerele instalate de specialiștii de la Global Wildlife Conservation (GWC) împreună cu oamenii de știință de la Institutul de Ecologie din Vietnam și Institutul de Zoologie și Faună Salbatică din Asociația Leibniz (Germania) au surprins aceste animalele. Pe parcursul a șase luni, 30 de camere de filmat au înregistrat  de peste 200 de ori câteva exemplare de șoarece – cerb vietnamez, scrie Spiegel, dar numărul de animale care trăiesc în regiune nu este încă cunoscut, potrivit jurnalului Nature Ecology and Evolution.