Fundația lui Leonardo DiCaprio salvează jaguarul din Argentina aflat pe cale de dispariție

În ultimele două decenii, Fundația Leonardo DiCaprio a sprijinit peste 200 de proiecte menite să protejeze fauna sălbatică și mediul. Datorită dragostei pure a lui DiCaprio pentru animale și natură, fundația sa „este dedicată sănătății și bunăstării durabile a tuturor locuitorilor Pământului”, se arată pe site-ul fundației.

sursa foto: leonardodicaprio.com

„Susținem proiecte inovatoare care protejează animalele sălbatice vulnerabile, restabilind echilibrul în ecosistemele și comunitățile amenințate.”

sursa foto: leonardodicaprio.com

Printre aceste proiecte, unul are o semnificație istorică. Și asta pentru că marchează întoarcerea jaguarului în Argentina, după decenii de absență. Datorită fundației DiCaprio și Tompkins Conservation, doi pui de jaguar s-au născut în Iberá Park, din nord-estul Argentinei.

Jaguarul este cunoscut ca cea mai mare și cea mai iconică pisică sălbatică din America de Sud. Din păcate, în ultimul secol, din cauza vânătorii și pierderilor de habitat, numărul acestora a scăzut cu 95%. În prezent, au rămas mai puțin de 200 de exemplare în Argentina. Cei doi pui sunt parte dintr-un program care a început în 2011, numit Jaguar Reintroduction Program.

„Echipa noastră din Argentina a muncit cu scopul de a crește o generație de jaguari care ar putea fi eliberați în habitatul lor natural și să supraviețuiască în mediul sălbatic”, afirmă Tompkins Conservation pe site-ul lor. „Odată cu nașterea acestor pui, s-a făcut un pas important, zona nu numai că are primii pui de jaguar, dar găzduiește populații recuperate de animale a altor specii considerate dispărute. Acesta este un moment istoric pentru Iberá și restul Argentinei, deoarece vedem cum mamiferul nostru, o emblemă a țării noastre, face un pas către recuperarea sa!”