La înălțime cu CALM 27.04.2019

CU SUPORTUL CALM, FUNCȚIONARII DIN CADRUL APL SE UNESC PENTRU A-ȘI APĂRA DREPTURILE!

Unul dintre obiectivele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) este de a acorda tuturor categoriilor de specialiști din cadrul APL posibilitatea de a se dezvolta și de a-și consolida capacitățile. În acest context, la 19 aprilie a fost constituită Rețeaua Secretarilor Consiliilor locale din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (RS CALM). Despre importanța evenimentului vom sta de vorbă în emisiunea „La Înălțime cu CALM” de sâmbătă, 27 aprilie, la postul de radio Eco FM, între orele 10.00 și 12.00, cu Viorel Furdui, director executiv al CALM; Adrian Ermurachi, Secretar General adjunct al Guvernului; Silvia Turcanu, primarul comunei Chișcăreni, raionul Sângerei; Maria Galiț, primarul comunei Sărata Veche, Fălești, vicepreședinte al CALM; Ina Bobicov-Danilov, secretar al Consiliului local din comuna Coșnița, Dubăsari, aleasă în calitate de vicepreședinte al RS CALM; Octav Ivanov, expert al CALM și Vasile Bubuioc, secretarul consiliului local Lăpușna, Hâncești, ales în calitate de vicepreședinte al RS CALM.
O altă verigă importantă a APL sunt responsabilii de scriere de proiecte și atragere de fonduri. Pentru această categorie de funcționari CALM a organizat recent o sesiune de instruire. Cât de greu sau de ușor se aduc investițiile în comunitățile locale, dacă se reușește sau nu crearea locurilor de muncă și cum implicăm comunitatea în soluționarea problemelor de la nivel local aflăm de la Victoria Matveev, expert al CALM; Elena Hreașca Leanca, primar al satului Năvîrneț, raionul Fălești; Ion Plămădeală, primar de Izbiște, Criuleni; Anatolie Bobici, primarul satului Aluatu, raionul Taraclia și Victor Gori primar de Botnărești, Anenii Noi. Sărbători binecuvântate!
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”

Partea 1

Partea 2

Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM” și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md