La înălțime cu CALM 18.08.2018

Descoperim frumusețea Republicii Moldova împreună cu Congresul Autorităților Locale din Moldova.
Sâmbătă, 18 august, între orele 10.00 și 12.00 vă invităm să fiți „La înălțime cu CALM”, la postul de radio ECO FM. Pentru că e sfârșit de vară, perioadă când mulți oameni sunt în concediu și aleg să plece în vacanță vă prezentăm câteva destinații din Republica Moldova, pe care poate încă nu le-ați descoperit. Lacul Beleu este o bijuterie ce face parte din rezervația „Prutul de Jos”. Primarul localității Slobozia Mare din Cahul Valentina Carastan ne va spune dacă vin turiștii să vadă pelicanii sau nuferii albi și dacă localnicii sunt pregătiți pentru a primi vizitatori. În cadrul unui interviu cu expertul Alexandru Morcov vom afla ce întreprinde serviciul CALM „SOMAS” pentru a susține operatorii mici de apă și sanitație din republică, apa fiind o resursă naturală extrem de prețioasă. Nicolae Bulat este omul care aduce plus valoare cetății Soroca, un monument unic în Europa de est. Datorită acestui om neobosit, un străjer al cetății, vom îndrăgi și mai mult locul încărcat de istorie din fața vadului de la Nistru.
Olarul Gonciari Vasilii din Hoginești, Călărași a făcut cunoscută localitatea sa pentru mii de turiști. Cum a reușit acest lucru și de ce ar trebui să mergem la baștina acestui om cu mâini de aur aflăm în emisiune. La 14 august a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei Muzeului de Arheologie, Etnografie şi Istorie din Crihana Veche, Cahul, un eveniment unic pentru zona de sud a Republicii Moldova. Primarul localității Rodica Cucereanu ne va explica ce descoperiri vom face dacă alegem să mergem la Crihana Veche. Despre festivalul Zestrea Nordului, ce va avea loc la 19 august, în Pelinia, Drochia ne va povesti primarul Titus Sarateanu. Meșterii populari din Pelinia, dar și alte zone ale nordului ne invită să le facem o vizită duminică. Turismul religios are o vechime de secole, iar spațiul dintre Prut și Nistru dă sfinți. Moaștele lui Iosif Naniescu, cel care a fost Mitropolit al Moldovei și Bucovinei vor fi aduse de la Sângerei la Durlești. De ce ar trebui să cunoaștem viața acestui sfânt aflăm de la preotul arhimandrit, starețul mănăstirii sfântul Apostol Andrei din Durlești Andrei Caramalău. Sperăm că interlocutorii de mâine vă vor trezi dorința de a cunoaște cât mai multe despre frumusețea meleagurilor Republicii Moldova.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:
Partea 1

Partea 2


Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM” și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md