Suedia a interzis folosirea elefanților și a leilor de mare în spectacole de circ.

Guvernul suedez a interzis folosirea elefanților și a leilor de mare în spectacole de circ. Legea va intra în vigoare la 1 aprilie 2019.

Sursa foto: clon.ro

Nevoia de a admira lei de mare sau elefanți în mediul lor natural nu poate fi satisfăcută de către circ, deci guvernul introduce acum o interdicție „, a declarat ministrul suedez al agriculturii, Sven-Erik Bukht.
El a adăugat că circurile suedeze se dezic treptat de folosirea elefanților și a leilor de mare, astfel încât interdicția va afecta în primul rând circurile străine care vin în țară ca parte a unui turneu.
Documentul mai notează că, din cauza modificărilor legislative, problema înregistrării și marcării pisicilor a început să ajute autoritățile să distingă animalele de companie de animalele abandonate și cele sălbatice. Se planifică să se determine sistem-ul de marcare și înregistrare și ce consecințe poate provoca.
Sven-Erik Bucht a adăugat că studiul este condiționat de noile reguli de confidențialitate și de normele de protecție a datelor UE.
Guvernul Suediei a solicitat, de asemenea, Ministerului Agriculturii, Agenției pentru Protecția Mediului și Administrației Maritime și a Apelor să ia în considerare demarcarea limitelor dintre experimentele pe animale și măsurile de gestionare a faunei sălbatice.
În ianuarie 2017, circul fraților Ringling, Barnum și Bailey a fost închis în SUA din cauza problemelor legate de vânzarea biletelor după refuzul de realiza spectacole cu elefanți. Utilizarea elefanților în circ a fost sistată după cerințele avocaților de animale, care au denunțat cruzimea caracteristică procesului de dresaj . Deschiderea circului a avut loc în 1884.