La înălțime cu CALM 30.06.2018

Fiți la „Înălțime cu CALM”!
În ediția din 30 iunie a emisiunii „La înălțime cu CALM”, la Ecofm Moldova vă povestim cum o idee nobilă poate aduce beneficii pentru mii de oameni. Acum șase ani, Tatiana Badan, primar de Selemet, președinte al CALM Congresul Autorităților Locale din Moldova l-a cunoscut pe Hans Kohler, fost primar din Austria, l-a invitat la CALM și așa a apărut ideea de a aduce autospeciale din Austria pentru comunitățile din Republica Moldova. Câte autospeciale au fost donate localităților noastre aflăm din emisiune.
Exemple de dăruire le-am observat și în cazul mai multor secretari ai Consiliilor locale care, deși au din ce în ce mai multe sarcini, iar salariul este unul destul de modest își fac datoria onest. Mariana Lupu din Dondușeni, Mircea Morari din Edineț, Liuba Jardan din Călărași, Ina Danilov din Coșnița, Tatiana Budu din Strășeni, Claudia Oleahu din Colonița și Dumitru Roșca din Criuleni sunt secretarii de Consilii locale care ne-au spus cu ce probleme se confruntă în activitate, dar și care sunt rezultatele, bucuriile ce îi motivează să rămână în funcție.
Directorul executiv al CALM Viorel Furdui ne explică ce am putea face pentru a determina această categorie de funcționari să nu ia calea pribegiei.
În această perioadă milioane de oameni urmăresc cum se desfășoară Campionatul Mondial de Fotbal. Vom afla de la Alexandru Guzun, antrenorul principal al selecționatei Moldovei la Fotbal pentru adolescenții de până la 17 ani dacă astăzi copiii mai joacă fotbal și dacă acest gen de sport are viitor în Republica Moldova.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:
Partea 1

 

Partea 2


Ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00 emisiunea „La înălțime cu CALM” la Eco FM, pe frecvețele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md: https://ecofm.md/asculta-live/.