Greta Tunberg a cerut lumii să pedepsească Rusia pentru ecocidul de la Kakhovka

Ecologista suedeză Greta Tunberg a calificat distrugerea centralei hidroelectrice de la Kakhovka drept un ecocid.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele sale”, a scris ea pe Twitter. „Acest ecocid, ca o continuare a invaziei totale neprovocate a Rusiei în Ucraina, este o altă atrocitate care lasă lumea fără cuvinte. Ținta noastră este din nou îndreptată spre Rusia, care trebuie să răspundă pentru crimele sale”, a subliniat Greta Tunberg. Pe Twitter, președintele ucrainean Vladimir Zelensky i-a mulțumit ecologistei pentru poziția sa și pentru că a apărat adevărul.

Greta Tunberg a participat, de asemenea, la o discuție Zoom organizată de echipa lui Zelenski pentru organizațiile internaționale de mediu, a precizat pe Facebook coordonatorul Climate Action Network, Olga Boiko. Ea a precizat că întâlnirea a durat doar 45 de minute, Zelenski vorbind în cea mai mare parte a timpului. Printre vorbitori s-au numărat, de asemenea, reprezentanți ai Parlamentului European, fostul președinte al Irlandei Mary Robinson și Greta Thunberg, care a susținut pe deplin Ucraina și și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta.

Reamintim că Biroul European de Mediu a emis o declarație cu privire la bombardarea centralei hidroelectrice Kakhovka, în care a condamnat profund Rusia pentru agresiunea sa, care a dus la consecințe extreme de mediu și umanitare.