Video: Un leu luptă cu o haită de hiene și cere ajutor.

Studenta de 19 ani, Amber Soames, a reușit să înregistreze scena confruntării unei haite de hiene cu un leu tânăr. Încăierarea a avut loc nu departe de campingul Satara, din Parcul Național Kruger: aflând că leii au fost observați la o distanță de cinci kilometri, Amber și alți turiști s-au grabit în locul cu pricina. Aici în fața mai multor oameni, cinci hiene au înconjurat un leu tânăr, încercând să-l bruscheze.

Sursa foto: https://www.literaturadeazi.ro/

Timp de câteva minute, prădătorii, profitând de avantajul lor numeric, au încercat să atace leul. Hienele s-au apropiat de leu cu hohote și urlete, sunete caracteristice lor. Leul riposta promt, emițând zgomote amenințătoare, încercând să atace hiena care îndrăznea să se apropie mai mult de el. Dar dacă rezultatul bătăliei cu o singură hienă se poate încheia în favoarea leului, atunci haita de hiene este destul de capabilă să omoare „regele fiarelor”. În scurt timp, hienile și-au dat seama de supremația lor numerică devenind mai îndrăznețe: au început să atace în grup leul, mușcându-l din diferite părți.

Cu toate acestea, urletul leului a fost auzit: aparatul foto captează două leoaice ce se apropie de locul luptei atacând prădătorii. În rezultat, hienele s-au risipit atât de repede încât au ridicat nori de praf în spate.  Specialiștii afirmă că hienele în haită atacă și alte animale, au fost înregistrate cazuri când acestea au atăcat chiar și elefanți.

Post Author: Eco FM