Spania gata să găzduiască conferința climatică

Spania și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui conferința ONU privind clima, care urma să aibă loc în Chile. Autoritățile chiliene au anulat conferința din cauza situației tensionate din țară.


Vestea bună a venit de la Bonn, de la Secretariatul Convenției ONU pentru Climă. Secretarul executiv al Convenției, Patricia Espinosa, a declarat:„Guvernul Chilian a primit o ofertă generoasă de sprijin din partea Guvernului Spaniei”, care este pregătit să susțină Conferința la Madrid în perioada 2-13 decembrie. „Este îmbucurător să vedem cum țările colaborează în domeniul schimbărilor climatice, ceea ce reprezintă cea mai mare amenințare pentru generațiile prezente și viitoare”, a spus Patricia Espinosa și a exprimat speranța că Biroul Conferinței va lua în considerare rapid propunerea Spaniei.
Conferința anuală a părților la Convenția ONU pentru Climă reunește lideri din zeci de țări, precum și mii de experți, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat. Cu toate acestea, având în vedere situația dificilă din țară, președintele chilian Sebastian Pignera a declarat că prioritatea pentru autoritățile chiliene este acum restabilirea ordinii.
Reamintim că protestele din Chile se desfășoară de aproximativ două săptămâni – multe persoane din țară sunt nemulțumite de situația socio-economică. Demonstrațiile sunt însoțite de violență și confruntări cu oamenii legii. Conform rapoartelor recente, 20 de persoane au murit, sute au fost rănite. În același timp, Chile va păstra rolul de președinte al celei de-a 25-a sesiuni a părților la Convenția-cadru privind schimbările climatice.

Post Author: Eco FM