Pinguinii din Antarctica sunt amenințați cu dispariția din cauza încălzirii globale

Pinguinii Adelie din Antarctica sunt amenințați de dispariția masivă din cauza încălzirii globale și a pescuitului de krill cu care se hrănesc aceștea, a anunțat în cadrul Forumului Economic de Est, reprezentantul Rusiei în Coaliția pentru Conservarea Antarcticii și Oceanului de Sud, Elena Jarkova.

„În 2017, în Antarctica, din populația de 40000 de pinguini Adélie au supraviețuit doar doi pui. Acest lucru se datorează schimbărilor climatice și pescuitului intens de krill din regiune. Krill există în cantități suficiente, dar pinguinii și oamenii îl prind într-un singur loc. În acest sens, la moment se duc tratative despre crearea de noi arii protejate marine din Antarctica de Est . Dacă această situație va continua, populația de pinguini se va micșora cu 50% în urmatorul deceniu“ – a mai declarat Jarkova.

Decizia de stabilire a zonelor protejate este discutată de statele membre ale Convenției AntCom înființate în cadrul Tratatului Arctic. Membrii convenției numără 24 de țări, Uniunea Europeană și 11 state aderente.

Post Author: Eco FM